top of page

Over

Robert Koolstra begon zijn studies aan het Noord Nederlands Conservatorium bij Jaques Ogg, Theo Jellema en Johan Hofmann.

 

Hierna specialiseerde hij zich in Oude Muziek aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen (GB) bij Carole Cerasi waar hij zijn Diploma in Music Performance behaalde.

Hij is continuospeler in verschillende ensembles en trad op in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Als solist geeft hij recitals op zowel orgel als klavecimbel, en in die hoedanigheid werd zijn werk opgenomen op radio en televisie.
 
Momenteel is hij artistiek adviseur en continuospeler van het barokorkest van het Groningse Luthers Bach Ensemble.
Hij werkte samen met musici en dirigenten als Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Rachel Podger, Peter Dijkstra.


In 2008 en 2009 was Koolstra hoofd van de afdeling Klassieke Muziek aan het Conservatorium van Chennai (India), waar hij werd uitgenodigd door tweevoudig Oscarwinnaar A.R. Rahman. Daar gaf hij hoofdvakken en gaf vervolgens les in Montreal (Canada), waar hij actief was als kamermusicus.

 

In 2017 publiceerde hij een nieuwe reconstructie van Bach's Markus Passion (1744), deze word wereldwijd uitgevoerd (o.a. Verenigde Staten, Hong Kong, Canada). De partituur en partijen zijn beschikbaar via het International Music Score Library Project (IMSLP).
 
In 2018 richtte hij de stichting Meerbach op, die zich inzet voor de promotie van het muziekinstrument klavecimbel en oude muziek. Momenteel werkt hij aan een concertreeks waarin alle klavecimbelwerken van Bach worden uitgevoerd in kleine kerken op het platteland.


Met deze stichting heeft hij de afgelopen jaren vele bijzondere klavecimbelprojecten georganiseerd, zoals de Bachconcerten voor 1 & 2 klavecimbels evenals de concerten voor 3 & 4 klavecimbels en de complete Pièces de clavecin en concerts van Rameau en alle obligate werken voor klavecimbel van Telemann.

www.robertkoolstra.com
www.meerbach.com
www.luthersbachensemble.nl

IMG_3498.HEIC
bottom of page